Zeer korte verhalen

Scroll

^

Op instagram deel ik elke week een zeer kort verhaal, een verhaal van maximaal 150 woorden. Op deze pagina vind je mijn persoonlijke favorieten.

zeer kort verhaal, april 2021

Twijfelaar

Mijn moeder draait een parkeervak in. We hebben keuze uit drie beddenwinkels. Ze vraagt: ‘Wil je een klein bed of een groot bed?’ Ik zeg: ‘Dat weet ik niet.’ Ze zegt: ‘Dan neem je toch een twijfelaar.’ Nog dezelfde avond lig ik in het donker op mijn kamer te doen wat het bed van mij vraagt: ik twijfel. Over de stad waar ik ga wonen, over de studie die ik heb gekozen, over de vrienden die ik heb en over de rol die ik ga spelen. Die twijfel blijft totdat ik een diploma heb en een partner met wie ik een tweepersoonsbed koop. Daarna twijfel ik over andere dingen

zeer kort verhaal, mei 2021

Afwezige vaders

In de boeken die ik lees komen bijna nooit vaders voor. Ik heb een polshorloge dat van hem was en soms zet ik een zware stem op en dan zeg ik tegen mezelf dat ik trots op mij ben. Als ik wil weten hoe laat het is denk ik aan hem. Ik wil vaak weten hoe laat het is. Als ik op mijn horloge kijk en zie dat het twaalf uur is vraag ik me af of het voor hem ook nog twaalf uur is, of dat hij in een andere tijdzone leeft. Misschien doen ze daar niet aan tijd. Ik vroeg hem waar hij heen ging, maar hij zei dat hij het niet wist. Ik vroeg of hij een kaartje wilde sturen als hij op een mooie plek was, maar hij zei dat dat niet kon omdat ze daar geen brievenbussen hebben. Ik vroeg hem wat ik dan moest als hij weg was, hij zei: je mag mijn polshorloge wel.

zeer kort verhaal, maart 2021

Het hert

Ik reed de auto terug naar huis. Het was half twee ’s nachts en het leek alsof ik de enige was die nog ergens naartoe moest. Ik raakte in een soort trance door het monotone geluid van de auto over de snelweg, door het onveranderlijke ritme van het voorbijglijdende licht van de lantaarnpalen. In de verte stond er iets op het wegdek, het was een dier, een hert. Ik remde steeds verder af en kwam vijftien meter voor het hert tot stilstand. Het hert keek naar de auto, maar bleef staan. Ik wilde proberen of ik het hert kon aanraken, maar toen ik uitstapte was er geen hert, alleen honderden meters snelweg.